Kæmpe sæbebobler

Der er vist ingen der ikke kan huske hvordan det var at blæse sæbebobler som barn.

sæbebobler1Denne aktivitet kan gennemføres selvstændigt, men er også værd at kombinere med “Tøris og pandekager over bål”, for bedre at kunne se tørisens effekt. Leg med sæbebobler kan indeholde masser af læring if. til naturteknologi/ fysik og kemi. Vi har lænet os op af Soapbubble.dk  som er en fantastisk hjemmeside, hvor vi også har opskriften fra, på de fantastiske sæbebobler:

  • 1 l vand (vi bruger postevand, andre foretrækker demineraliseret vand eller regnvand)
  • 8 dl færdiglavet boblevand, kan købes i BR-legetøj og Toys ‘R’ Us)
  • 1 dl opvaskemiddel (Den grønne Fairy Ultra er bedst, kan bl.a. fås i Bilka)
  • 1 dl glycerin (Kan købes i Matas eller på apoteket)

Blandingen må meget gerne blandes dagen i forvejen.

sæbebobler2Sæben modvirker tyngdekraftens negative påvirkning af vandmolekylernes evne til at danne en hinde. Dette gør den ved at sørge for adskille vandmolekylerne, som ellers vil søge mod hinanden og derved få boblerne til at springe. Glycerin tilsættes for at gøre boblerne mere smidige, samtidigt med at den gør overfladen af boblerne mere “vandtætte”, så vandet forbliver i boblen og derved igen modvirker at boblen sprænger.

Soapbubble.dk findes der rigtige gode forklaringer på hvilken effekt ingredienserne har.

sæbebobler3På billederne kan i se tristringer vi har bygget. De består blot af to kraftige blomsterpinde eller rundstokke, en tyk bomuldssnor eller flagsnor som vi købte i Spar i Karrebæksminde og to elastikker. Snoren bindes sammen til en ring, som sættes på blomsterpindene med elastikkerne. Du kan evt. se tættere billede her. Vi lavede vores tristringer med ca. 2. m snor – jo længere snor, jo større bobler.

Ud over disse ting vil overskyet, stille og fugtigt vejr være gode faktorer for bobler :o)

God fornøjelse der ude!

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/blaaflagcenter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Medlems logind

Glemt Password?

Bliv medlem

Nulstil password
Indtast venligst din e-mail adresse. Du vil modtage et nyt password via e-mail.